top of page

Lankamme valmistetaan luomusertifioidusta suomalaisten alkuperäisrotuisten luomulampaiden villasta. Villan kerintä ja pesu tehdään itse, samoin kuin koko ketju karitsasta langaksi. Eläinten hyvinvointi, ruokavalio ja aivan kaikki vaikuttaa kuidun laatuun. Sitä myöden myös langan laatuun.

Pesu tehdään kuitua vahingoittamatta ja kemikaalijäämät minimoiden.

Kehruuprosessi suoritetaan ilman petrokemian tuotteita. Käytämme staattisen sähkön poistoon ainoastaan vesisuihketta ja vesihöyryä. Ei se helpoin ja nopein tapa, mutta varmasti luonto- ja käyttäjäystävällisin.

Voit vaikkapa valita juoksevuuden mukaan jollekin toisen valmistajan langalle tehdyn neuleohjeen langaksi Isokummun Kehräämön langan. Luonto ja lähituottaja kiittää.

Lankavahvuuksien valintaan alla taulukko:

Lankafaktat.png

Vyyhtikoko vaihtelee hieman koska langoissamme ei ole solmuja. Emme sido silppua toisen perään. Motto: "lanka jossa on solmu, on sekunda" pätee tuotteisiimme. Käsin neuloja ei pidä välttämättä solmuista langassa, koneneulonnassa solmuiset narut eivät toimi lainkaan. Monet valmiit tuotteemme ovat neulekoneella valmistettuja joten langan täytyy olla solmutonta, virheetöntä ja tasalaatuista.